Tänd dina stjärnögon

Jag jobbar med ett projekt där jag behöver se saker ur ett barns perspektiv. Orden jag väljer ska göra att det pirrar till lite extra, meningar ska tillåta fantasin att leka en stund med den som lyssnar. Och det är just detta som är kärnan. Det ska vara på barns vis och jag nöjer mig inte förrän jag hittar just det där som tänder deras stjärnögon. Och då ligger det nära tillhands att fundera över mig själv som barn. Vad föranledde de stora ögonen eller skrattattacker som aldrig ville ta slut?  Det vore så bra om man snabbt kunde plocka fram det där barnet i sig. Alan Gregerman, ofta refererad till som en av tidens mest originella tänkare på business-området skriver i sin bok ”Lessons from a sandbox”, att om vi fortfarande ägde gåvorna vi har som barn så skulle vi vara mer framgångsrika i affärer. Några av gåvorna som tas upp är nyfikenhet, förundran, entusiasm och fokus, saker som barn är fyllda med. Alan menar att vi  behöver återuppliva ett barns alla talanger för att lyckas med det vi vill åstadkomma. Han talar om barndomens magi och citerar en förklaring till ordet magi. ”Magic, the ability to create something that is honest and full of wonder”. Mitt i prick tycker jag.

Alan Gregermans blogg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *