Copyworks producerade texter för att marknadsföra idylliska bostäder i Smögen.

Livsstilsboende med havet som närmsta granne

Så nära havet du kan komma, på idylliska Smögen, byggs nu ett helt nytt bostadsområde med både bostadsrätter och sjövillor. Detta ger dig möjligheten att välja ditt eget drömboende i en av västkustens pärlor, mitt i hjärtat av Bohusläns skärgård. Husen byggs direkt vid havet och klipporna, mittemot Smögenbryggan och erbjuder möjlighet till egen båtplats precis utanför dörren. Här bor du granne med havet och lugnet, men har ett stort utbud av butiker, restauranger och upplevelser på bekvämt avstånd. Ett avskilt och bekvämt boende med allt inom räckhåll för dig som vill leva i harmoni, nära havet.

Västkustcharm i kombination med modern arkitektur
Med inspiration från Martha’s Vineyard och Cape Cod, byggs de maritima husen i klassisk, lite återhållsam stil för att ta tillvara på Smögens hjärta och karaktäristiska kustmiljö. Interiörmässigt erbjuder de miljöeffektiva husen det bästa inom modern arkitektur, med bekväma och stilfulla planlösningar som välkomnar familj och vänner till generösa utrymmen. För att säkerställa ett smakfullt och högklassigt boende, är material och tillval av allra högsta klass. De flesta bostäderna ligger i sydvästläge som inbjuder till sköna eftermiddagar och vackra kvällar med en sol som långsamt sänker sig i det glittrande havet. Väl dags för en båttur är det bara att kasta loss vid husknuten där du har din egen båtplats.

 Fiskeläge med njutning för alla
Med Västerhavet som närmsta granne har du nära till sol, hav, klippor och båtliv. I Smögen finns obegränsad tillgång till nyfångad fisk och färska skaldjur – du väljer själv om du vill fiska på egen hand eller slå dig ner på någon av alla trevliga uteserveringar på Smögenbryggan. Här är det lätt att sitta i timmar och njuta av mat och dryck, titta på människor och det livliga båtlivet. Ta gärna ett glas i den nya vinbaren, beställ in lite skaldjur och blicka ut över horisonten – allt medan solen går ner och färgar himlen röd. Vi vet att Smögen förtrollar de flesta, i synnerhet de som vill njuta lite mer av livet.

Smögen, som är ett gammalt fiskesamhälle i det yttersta havsbandet, är en naturlig hamn vilket förklarar den månghundraåriga tradition av fiske och sjöfart som finns och det livfulla fiske som bedrivs än idag. Läget här är perfekt för att snabbt hitta ut till havs eller gömma sig för stormarna. Fiskebåtarna lägger dagligen till i hamnen och fortfarande bestäms priset på dagens fångst genom fiskauktionen som hålls där.

Från hamnen och fiskehallarna kan du följa den 600 meter långa Smögenbryggan förbi butiker, caféer och restauranger som trängs med fiskebodarna. Längs bryggan ligger båtarna på rad under säsong och i slutet av bryggan ligger klippbadet Vallevik, där du kan ta ett dopp en varm sommardag. Alldeles i närheten finns fler barnvänliga badstränder och släta klippor för bad och promenader. Eller bara för att sitta ned en stund och drömma sig bort mot Västerhavets horisont och låta tankarna kryssa mellan kobbar och skär. Smögen erbjuder aktiviteter för alla åldrar och smaker. Om du tröttnar på sol och salta bad finns goda möjligheter till dykning, hummerfiske, havsfisketurer, vandring, golf, tennis och SPA.

 Nära havet, mitt i hjärtat
Att Smögen är en alldeles speciell plats med egen karaktär upptäcker alla de som besöker det pittoreska västkustsamhället. Många vill gärna skaffa ett eget boende här, vilket ofta är svårt eftersom husen vanligtvis stannar i släkten. SmögenMagasinet gör det nu möjligt för fler att förvärva en av västkustens pärlor. Välkommen till ett lättskött och bekymmersfritt boende, på första parkett mot havet!

Marknadsföring SmögenMagasinet

  • Categories →
  • DM
  • Folder
  • News
  • Newsletter
  • Print
  • Web
 

Clients

client logos
 
Back to top